Terapia îți poate oferi sprijin, validare, abilități de coping (mecanisme inconştiente şi/sau conştiente de evitare, diminuare sau remediere a impactului negativ al unei situații asupra stării noastre de confort psihic şi fizic) și strategii pentru a-ți schimba perspectiva și comportamentele. Îți poate oferi o mai mare liniște sufletească și te poate ajuta să tolerezi sentimente și situații dificile. Îți poate oferi o „experiență emoțională corectivă”, creând un spațiu sigur și fără judecată pentru a te exprima în mod autentic și pentru „a te vedea” așa cum poate niciodată nu te-ai mai văzut, a te explora fără frică. Asemenea experiențe au un impact puternic și transformator.

Sesiunile terapeutice cu mine nu pot schimba alte persoane sau circumstanțe externe. Ofer psihoeducație, feedback și îndrumare, dar nu ofer sfaturi sau răspunsuri. După primele ședințe, mai ales dacă nu ai mai avut experiențe de explorare a trăirilor interioare sau dacă există traume neprelucrate, terapia poate să te facă să te simți mai rău înainte de a te simți mai bine. Întotdeauna, după o furtună, aerul este mai curat și liniștea este profund vindecătoare. În general, cu cât aduceți mai mult în terapie, cu atât mai multe aspecte vor fi conștientizate și aduse în categoria resurselor proprii.

Te invit să citești un articol în care poți afla mai multe detalii despre psihoterapia pe care o parctic.


Dacă te interesează psihologia și ți se pare interesant și valoros ce ai gasit aici,
poți lăsa adresa de email și te voi ține la curent cu noutățile de pe site.Mă poți suna oricând de luni până vineri între 08.00-20.00. Dacă nu reușesc să răspund imediat, voi reveni cu un apel/mesaj în cel mai scurt timp posibil, cu siguranță în aceeași zi.