Webinar gratuit – Relațiile cu părinții: conectare vs deconectare, bucurie vs respingere

Linkul de acces la webinar este acesta https://us02web.zoom.us/j/85703073593?pwd=SmFtUGVWcjIwU0VxZGFPMG5aZjFyZz09
Indiferent de istoria pe care o știm despre ei, părinții noștri nu pot fi șterși cu buretele sau aruncați din noi. Ei sunt în noi și noi suntem parte din ei — chiar și dacă nu i-am cunoscut niciodată. Respingerea lor doar ne distanțează mai mult de noi înșine și produce mai multă suferință.
Poate ani de zile ți-ai judecat cu asprime părinții. Poate te vezi mai capabil, mult mai sensibil și mai uman decât ei. poate îi blamezi pe ei pentru tot ceea ce ai greșit în viață. Însă, există un moment în care te simți pregătit te întorci la ei, ca să restaurezi ceea ce îți lipsește — propria-ți vulnerabilitate și autenticitate. Primul pas către acest obiectiv este să conștientizăm că disponibilitatea noastră de a primi iubirea altora și de a ne iubi pe noi înșine este strâns legată de capacitatea noastră de a primi iubirea părinților. Și despre aceasta va fi vorba în acest webinar la finalul căruia vei avea ocazia să experimentezi, să trăiești și să aduci un pic mai multă compasiune, blândețe, înțelegere caldă în relație cu mama/tatăl tău.
Acest webinar GRATUIT are următoarea structură:
– prezentarea rolurilor părintești în raport cu nevoile noastre ca și copii
– prezentarea a 9 căi care ne permit îmbunătățirea relațiilor noastre cu părinții
– prezentarea și aplicarea a 2 instrumente pentru a identifica ADN-ul emoțional al relației noastre cu părinții (indiferent dacă sunt sau nu mai sunt în viață): conectare vs deconectare, bucurie vs respingere
– prezentarea obiectivelor și subiectelor pentru cele 7 întâlniri ale grupului de dezvoltare personală și autocunoaștere „Repararea celor mai puternice legături – relațiile cu părinții” care urmează să înceapă în data de 2 martie 2023. Mai multe detalii despre grup găsești aici
Acest webinar este pentru tine dacă ai fost cândva copil și dacă ești sau intenționezi să fii părinte.
Webinarul va avea loc pe zoom, link-ul îl voi posta împrealabil. Prin urmare, te rog să:
– dai un like evenimentului ca să urmărești modificările;
– sau să urmărești pagina mea pe Facebook Psihoterapie cu Tatiana Morari;
– sau să îmi scrii un mesaj pe 0764 815 898 sau email pe contact@tatianamorari.ro și îți voi trimite linkul. Dacă deja te-ai hotărât și dorești să participi la grup (numărul de locuri este limitat) te rog să îmi scrii folosind datele de contact de mai sus.

Comments

      1. Author

        Mulțumesc, Corina pentru feedback. Mai multe persoane mi-au spus că au trăit emoții intense și au avut numeroase insigh-turi în timpul și după exerciții. Să fi fost datorită faptului că eram un grup mai mare de persoane care făceam împreună acele exerciții… nu știu, dar mă bucur că te-ai conecat la povestea familiei tale, căci acolo ne sunt resursele și lecțiile pe care le putem învăța, astfel încât anumite suferințe familiale să nu le pasăm copiilor noștri.

    1. Author

      Mă bucur, Ioana că ai putut să participi. Sper că au fost informații valoroase pentru tine.

  1. Mi-a plăcut mult webinarul și îți mulțumesc, Tatiana, este valoroasă cunoașterea ta! ???? Recomand cu drag și încredere înscrierea la experiențele ghidate de tine.

    Pentru mine au contat mult căldura vocii tale și ritmul vorbirii, mi-a fost ușor să primesc informațiile și să fiu deschisă exercițiior propuse de tine. În cel de-al treilea exercițiu am simțit în corp atât de multă frică și neputință în început, apoi, prin ghidarea ta, am ajuns la liniște și acceptare privind relația cu mama. Și cumva s-a întâmplat să îmi scrie imediat după webinar (spun „cumva” pentru că vorbim foarte rar) și i-am răspuns situându-mă în rol de adult (cu acceptarea și compasiunea rămase din exercițiile tocmai parcurse), nu de copil speriat și neglijat.

    Mi-am notat o serie de informații și recomandări de cărți asupra cărora vreau să revin. Mi-au rămas în minte aspecte precum: deconectarea de corp de acum este strâns corelată cu relația cu mama mea, este o nevoie simbiotică a copilului aceea de a fi primit cu bucurie, cu privire caldă, o altă nevoie importantă este aceea de exprimare liberă, în propriul mod, ritm și registru.

    1. Author

      Mulțumesc frumos, Andreea, pentru împărtășire! Și mă bucur că exercițiile au declanșat o anumită deschidere și ți-au adus și o altă lumină asupra relației cu mama ta, ceea ce poate contribuit la repoziționarea ta în relație (poziția de adult). În timp, acestea determină schimbarea dinamicii relaționale. Te felicit și mă bucur foarte mult că exercițiile te-au ajutat. Atenție, le poți repeta, le poți face și singură pentru a te stabiliza în „poziția de adult”. Dă-mi de veste dacă dorești să te înscrii la grup. Zi senină!

Lasă un comentariu